Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
rijschoolsittard.over-blog.com

Geavanceerde rijtraining

 Geavanceerd rijden. Wat is het?


Geavanceerd rijden is een geavanceerd bestuurdersdenken. Na het volgen van rijles in Nottingham en het behalen van het DSA-rijexamen, hebt u een basisniveau van chauffeurscompetentie bereikt. Dit moet worden gezien als het begin van je carrière, niet als het einde van je leerproces om te rijden. Dit artikel over Geavanceerd rijden gaat over het naar een hoger niveau tillen van je rijgedrag, met als resultaat meer sympathie voor het voertuig, lagere brandstofkosten en vooral meer veiligheid.

Het grootste verschil tussen een ervaren bestuurder en een gemiddelde bestuurder is de hoeveelheid vaardigheid die wordt getoond in de planning en het bewustzijn van de rijsituatie. De geavanceerde bestuurder kijkt verder vooruit, neemt alle informatie in overweging en vormt van tevoren een plan om de gevaren soepel en vakkundig te behandelen.

Bij vooruit rijden scant de bestuurder constant de weg voor zich en ook aan de zijkanten en achterkant van het voertuig. Er is constante oogbeweging in tegenstelling tot het statische kijken voor de gemiddelde bestuurder. Kijkend, onder en door komende gevaren, is de ervaren bestuurder voortdurend op zoek naar aanwijzingen over wat er vervolgens zal gebeuren, anticiperend op de acties van anderen op basis van de informatie die is verkregen door actief de rijomgeving te scannen. Het is deze anticipatie die de ervaren bestuurder een stap voor blijft op de rijsituatie. Een van de vele systemen die zijn ontworpen om het visuele bewustzijn te verbeteren, is het Smith-systeem dat hieronder wordt beschreven:


1. Richt de ogen hoog op de horizon. Dit helpt bij nauwkeurig sturen en geeft vroege informatie, waardoor er meer tijd over is om ernaar te handelen.

2. Houd je ogen in beweging. Geavanceerde chauffeurs zoeken actief naar gevaar waardoor ze alert blijven. Vermijd de vaste blik vooruit die leidt tot dagdromen en rijden op 'automatische piloot'.
If you loved this short article and you would like to receive much more information concerning rijschool neerbeek kindly visit the web-site.


3. Maak een grote indruk. Door je ogen naar één gebied te laten trekken, kan de bestuurder belangrijke visuele informatie missen.

4. Laat jezelf een 'uit'. Anticipeer op de acties van andere weggebruikers en probeer jezelf opties te laten, laat je niet inpakken.

5. Zorg ervoor dat ze je zien. Plaats uw voertuig zodat u kunt zien en gezien kunt worden. Aarzel niet om oogcontact te maken met andere bestuurders als u denkt dat u om dezelfde ruimte aan het concurreren bent.


Er zijn andere systemen, maar ze lijken allemaal deze basisregels te volgen. Als u een ervaren bestuurder wilt worden, is het een goed idee om deze disciplines in uw dagelijkse rit te oefenen. Dit is een goede training als u de Diamond Advanced Driving-test of de Diamond Special-rijexamen wilt afleggen.

Met voorwaartse planning komt soepele besturing van de auto, het kenmerk van de geavanceerde bestuurder. Eco-veilig rijden wordt moeiteloos omdat het voertuig altijd in de juiste versnelling is voor de snelheids- en stroomvereisten. Het remmen wordt op tijd gedaan met een beter gebruik van het acceleratie-gevoel, waardoor het vroeg opstijgen van het gas u brandstof bespaart. De besturing is vloeiender, geen laatste tweede richtingsveranderingen of gehaaste bewegingen aan het stuur.

Ook wel Defensief rijden genoemd, Advanced Driving is een kwestie van houding. De geavanceerde bestuurder, die de situatie onder controle heeft, past een rustige benadering van de rit toe en vermijdt 'betrokken te raken' bij andere bestuurders die de neiging hebben agressief te worden wanneer ze zich overbelast of bedreigd voelen door de situatie. Geavanceerde bestuurders rijden nooit in de geest van competitie of laten zich betrokken voelen bij agressieve rijscenario's.

Rijgeschiktheid is een overweging voor de ervaren bestuurder, omdat hij zich bewust is van de manier waarop vermoeidheid, vermoeidheid, emotionele stress of medicatie de prestaties kunnen schaden, evenals duidelijker factoren zoals alcohol en recreatieve drugs. Dit kan een probleem zijn voor oudere bestuurders die moeite hebben om een ​​geschikt fitnessniveau te behouden voor veilig rijden. Gezichtsvermogen, reactietijden en uithoudingsvermogen van de geest nemen af ​​naarmate we ouder worden. De ervaren bestuurder moet zelfbewustzijn rondom deze problemen tonen en dienovereenkomstig handelen.

Daar hebben we een korte schets van wat het betekent om een ​​ervaren bestuurder te zijn. Er is veel voldoening te vinden in het ontwikkelen van je rijvaardigheden en ze laten testen door de experts. Dus de enige vraag die overblijft is, ben je klaar voor de uitdaging?

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article